DevLog #1

2012.08.04. 08:56 | AOSHU | Szólj hozzá!

Heti rendszerességgel, minden pénteken jelentkezni fog a DevLog, ami egy szöveges fejlesztői napló. Magyar idő szerint ez éjfél környékén kerül majd ki mindig, így én csak szombat délelőtt tudom lefordítgatni a tartalmát. Jó olvasást, íme az első DevLog.

Az 1.0-s (OpenGL, fizetős) verzió fejlesztése elég jól halad. Felvették a kapcsolatot a közösség néhány tagjával, így az ismert modderek és közösségi fejlesztők is csatlakozni fognak a projekthez. Kiadták az első képet a játék in-game szerver böngészőjéről, íme, így fog festeni, ha elkészül.

A Network menüpont három lehetőséget kínál majd, LAN, INTERNET és FAVORITES, vagyis kedvencek. Igen, a sokat látogatott szervereinket eltehetjük a kedvencek közé. Szerencsére kapunk üres/teli szerver szűrőt, így biztos csak azon szervereket látjuk, ahova tudunk csatlakozni. Sőt, lesz egy térkép előnézet is a jobb oldalon.

Szintén az 1.0 újítása lesz, hogy spectator módban a karakterek feje fölött megjelenik a nevük, ahogy az a lenti képen is látható. A név betűmérete a távolsága növekedésével arányosan nő, így egész biztosan látni fogunk mindenki a csatatéren. Jelenleg azon dolgoznak, hogy a név a kezelőfelülettel harmóniában legyen, a stílusa illeszkedjen hozzá.

Kapunk egy nagyon király chat buffert. Ez azt jelenti, hogy egy bizonyos üzenetig a chatablak visszagörgethető lesz. Ha pont lemaradtunk volna valamiről, akkor nem a figyelmetlenségünket kell átkozni, hanem simán visszanézhetjük a diskurzust.

Jó hír, hogy a játék támogatni fogja a különböző képarányokat. Mindegy lesz, hogy 4:3-as, 16:10-es, 16:9-es, vagy valami teljesen elborult, 14:4-es képaránnyal bíró monitorod van, az Ace of Spades 1.0 tökéletesen fogja kezelni azt.

Sokan kérdezték a fejlesztőktől, hogy mekkora lesz az OpenGL-es változat gépigénye. Most megnyugtattak mindenkit, hogy gyakorlatilag az összes integrált VGA támogatja azokat az OpenGL feature-öket, amikre a játéknak szüksége van, így 99%-ig biztos, hogy ha eddig minden gond nélkül meg a játék, akkor az 1.0 sem fog neki gondot okozni.

Következő részből: Elsősorban a kinézetről lesz szó, vagyis a kezelőfelületről. Mindazonáltal néhány feature-t most építenek be a játékba, megvan minden esély, hogy azokról is beszélni fognak.

Címkék: 1.0 update

A bejegyzés trackback címe:

https://aceofspadeshungary.blog.hu/api/trackback/id/tr854695081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása